‘TE is NOOIT GOED’ , een uitspraak die ik regelmatig hoorde , sinds kind. En deze uitspraak omvat een enorme wijsheid , de verwijzing naar de KRACHT van BALANS. Alles vraagt om balans. Kijk alleen nog maar naar de natuur. We hebben seizoenen, die balans creëren, de afwisselende aanwezigheid van zon en maan, de dag en de nacht, het licht en het donker, actie en rust. Er is eb en vloed. Er zijn mannelijke en vrouwelijke aspecten , beiden essentieel om te creëren , te manifesteren en te zijn. De hoogste bomen , hebben de diepste wortels. ALLES kunnen we onderverdelen in YIN (Rust) en YANG (Actie).

ALLES heeft nood aan BALANS.

Wanneer BALANS neergezet wordt , is er VITALITEIT , GROEI , GEZONDHEID en VROLIJKHEID. Wanneer BALANS wordt gecreëerd in ons eigen leven en ‘zijn’ , gaan INNERLIJKE RUST en INTENSE ACTIE hand in hand.

Wanneer we in BALANS zijn, kunnen we GROTE DROMEN neerzetten in de AARDSE REALITEIT.
Dus het is EN – EN! Het is én genieten van een goed glaasje wijn ???? én dagelijks verse groenten en fruit op het menu plaatsen. Het is én kei hard werken én tijd nemen om uit te rusten en resetten.

YOGA is een middel om BALANS te brengen in jouw FYSIEKE , MENTALE , EMOTIONELE en ENERGETISCH lichaam. Sommige yoga vormen zijn meer gericht op het YINNE aspect (rust , naar binnen keren , vertragen , resetten ) , andere vormen hebben een groter YANG accent (actie , fysieke kracht , volharding , doorzetting , uithouding).

Het is uiterst belangrijk om beide vormen in jouw YOGA – beoefening te integreren. Het is zelfs een aanrader , om extra aandacht te geven aan die yoga – vorm die je in eerste instantie liever niet doet. Daar ligt mogelijks jouw uitdaging. Daar ligt mogelijks de sleutel van jouw balans. Voel en wees eerlijk ten opzichte van jezelf! Stap uit de comfortzone om te groeien en sterker te worden.

Dus … ben je een echte ‘yinne yogi’? Geef de yange lessen in dit pakket een aantal keren een kans en voel! Ben jij de ‘yange yogi’ , die vooral geniet van de fysieke uitdaging? Vertraag en keer ook af en toe naar binnen tijdens een yin les of een meditatie.
Het gaat uiteindelijk over VOELEN en ZELF ERVAREN wat jij nodig hebt om balans te behouden, eerst op de yogamat én dan in het dagelijks leven.
Is er BALANS? Verdrink je in de RAT RACE? Doe dan regelmatig de kalmerende ademhaling of de Focus 6 ademhaling. Heb je last van een down gevoel , heb je nood aan meer vertrouwen , moed en innerlijke kracht? Maak het vuur in je wakker door een intense fysieke yange les of ademtechniek voor meer energie. Voel ook welke lessen en technieken je best doet in ochtend en welke in de avond. Mediteer elke dag om dit BALANS te onderzoeken. Jij weet wat jij nodig hebt! En balanceer je ten slotte regelmatig met de meditatie van Hemel en Aarde , om de dag te starten of af te sluiten.

WAT HEB JE NODIG?

 • Mat
 • 3 tot 4 dekens
 • Riem
 • 2 blokjes of stevige boeken
 • Eventueel een bolster of enkele kussens uit de zetel.

MUZIEK : op spotify

 • Yoga Viapura Flow
 • Yoga Viapura Slow
 • Yoga Viapura Meditatie
 • Yoga Viapura For Love and Light
 • Viapura Healing Yoga

DE LESSEN

Voor Viapura gaat yoga over bewustwording van jezelf op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. Hierdoor krijg je inzicht in je eigen noden en behoeften. Zo kan je doelgericht werken aan het verbeteren van je gezondheid en algemeen welzijn.
Yoga is luisteren naar jezelf en terug thuiskomen bij jezelf.

Breng daarom tijdens het uitvoeren van jouw yoga , de aandacht naar het lichaam en gebruik de adem om te verdiepen en aanwezig te blijven in het huidige yoga – moment.

De lessen Yin Yoga en Gentle Flow zijn de rustige yogalesse. De lessen Yange Yoga zijn geïnspireerd door Vinyasa yoga. Ze zijn fysiek wat pittiger , echter … ook deze lessen blijven nog vrij zacht en eenvoudig. Het gaat dus niet om de moeilijke houding , maar over het balanceren van jouw lichaam en geest! Alle lessen vinden hun inspiratie uit Hatha Yoga , Kundalini Yoga en Aruna Yoga.

Vind jouw kracht en geniet ervan!

Over de lesgever

30-minuten

16 Lessen

nog niet aangekocht

Les bestaat uit

 • 10 Lessen